Menskopp

Nu kan jag äntligen rekomendera denna fantastiska uppfinning till er mina kära läsare! 
 
För snart två år sedan försökte jag mig på att använda menskopp istället för andra mensskydd. Det var min önskan både ekonomiskt, praktiakt men främst miljömässigt att kunna använda en sådan. Dock har jag haft problem att hitta rätt, och därmed har de inte fungerat så bra för mig. Men nu när jag köpt min tredje kopp så fungerar det! 
Mitt problem var att de inte ville veckla ut sig när jag satte dem på plats vilket gjorde att det läckte. Provade med olika storlekar men insåg sedan att jag behövde en hårdare variant som lättare vecklar ut sig. Kanske är jag liten eller så har jag starka muskler eller något. Men nu är det så bra när det fungerar! 
Nedan en bild på de två gamla som inte fungerade. Vad gör man med dem nu då liksom? Kan man inte gärna ge bort dem :P
Jag har koppar av märket meluna och är nöjd med dem. Men är man inteesserad så finns det många märken och storlekar och hårdheter :)
 
 Inpackning?

Mitt hår känns lite risigt just nu. Jag har varit lite stressad och just nu är jag förkyld så jag skulle vilja göra en inpackning, kanske till helgen eller när jag har tid.
Har ni något bra tips?

Enkel OCM-mask/skrubb

 
Ni ska få mitt bästa tips här! Detta är en underbar grej som jag tyvärr gör för sällan. Men när man känner sig smutsig, finnig, blemmig och fet i hyn så gör denna kur under :) 
 
Ta en klick ricinolja i handen. Och så en klick rapsolja/solrosolja/mandelolja. Blanda de två oljorna i handflatan och börja sedan massera in detta i ansiktet. Massera med runda rörelser och mest där din hy är som sämst. Ta tid på dig och ligg gärna ner och slappna av. 
Ricinoljan är rengörande och drar upp smuts ur porerna och de masserande rörelserna slipar bort döda hudceller och liknande. Massera i minst 10 minuter och tvätta sedan bort. Honung eller bikarbonat är bra för att få bort oljan. Ricinoljan är väldigt fet och trög och kan vara svår att tvätta bort, men om allt inte försvinner med tvätten så går den in i huden efter en stund. 
 
Om man vill göra denna rengöring grundligare så kan man ånga ansiktet innan för att öppna upp porerna. Jag brukar göra detta efter en varm dusch till exempel. Då kommer oljan lättar åt djupt in i huden för att rengöra. 
 
Man känner sig om en ny människa efteråt! :) 
 
 
Jag använder Ricinolja från Crearome men det går också att köpa på apoteket. 
För mig funderar rapsolja bäst att göra denna rengöring med, men andra tycker att 
solrosolja eller mandelolja fungerar bäst. Man får prova sig fram :) 
 
 
 
 

Tvål på citron o mjölk, och kaffe

Nya tvålar på gång! 
 
Det är två sorter: citron och mjölk samt kaffetvål. 
 
 

RSS 2.0