Egen flytande tvålHar börjat med flytande tvål nu också :) 
 
Då river jag tvål jag gjort, lägger i vatten och låter det dra. Värmer lite och sen häller upp på flaska :) 
 
Känns bra att kunna göra egen riktig tvål i stället för köpt som bara innehåller kemikalier, mineraloljor och palmolja. Inte ett uns till riktig tvål finns i dem. 
 
 
 

Tvål på olivoljaJag har gjort en tvål helt på olivolja. Jag var tveksam förut men den verkar ha blivit bra! :) den löddrar inte så mycket men det visste jag om sedan innan att de inte gör. 
Bara lut och olivolja! 

Kommersiell tvål

Ett tips för att läsa lite om kommersiell tvål, skönhetsindustrins idioti och därmed förstå varför jag gör egen sådan (förutom att det är så fasligt roligt såklart!)

http://kottkriget.wordpress.com/2013/02/03/tval/

Duschkräm på gång! 
 
Nässeltvålen sedan i somras. 
 
 
 
 

Äggtvätt kanske?

 

Hmm, håret blev något bättre av bikarbonaten. Är lite sugen på att göra en inpackning med ägg/äggula men då måste man skölja ur det med kallvatten och iiiiih, jag är så frusen av mig just nu så det känns inte lockande!
Tror jag behöver klippa mig något också. Det känns som att håret börjar hänga ner i toaletten när jag sitter på den. Det är lite drygt.

 

 
 

Svinborste och bikarbonattvätt

Idag har jag tvättat mitt hår. Det var första gången på... Ett par år typ. Alltså det jag menar är att jag tvättat med annat än vatten. 
Håret var så... Ostyrsligt så jag körde lite bikarbonatvatten genom det. För några dagar sedan så tvättade jag svinhårsborsten för att se om den hjälpte. Jag har haft en sådan i många år men aldrig varit så förtjust i den. De är ju skonsamma mot håret samt att de drar ut fettet i håret från hårbotten och ut i längderna vilket kan vara bra om man har torrare hår i längder eller toppar. Men som sagt har jag inte fattat något större tyckte för denna men så tänkte jag prova nu då. Och jo, visst är det en bra borste men det hjälpte inte i detta läge ;) 
Så idag blev det bikarbonat! Får se hur håret reagerade på detta i morgon då håret torkat. (Nackdel med långt hår; det torkar långsamt!) 
 

SaffranstvålIgår gjorde jag saffranstvålar enligt min mans ide :) 
 
 

Tvål som ungarna på jobbet gjortJag måste bara lägga upp den här bilden på tvålarna som ungdomarna på jobbet gjorde ikväll! Jag har köpt silikonformar för att ha tvålen i och de testade vi ikväll. Blev så snyggt! 
 
Tvålarna är avokado och vanilj samt kokosmjölk och vanilj. Dekorerare med strössel och kokosflingor :) 
 
Så tjusigt!! 

Deo-reklam, urk!

Tv- reklam: 'mannen är programmerad att använda antiperspirant'. 
 
Jo tjena. Det var säkert så Gud tänkte när han skapade människan. 'Jag skapar en man och en deo som han måste använda. Men jag tror jag väntar några tusentals år med deon så mannen får lida utan den först'. 
 
Suck för reklamer för skönhetsprodukter. 

RSS 2.0