Enkel OCM-mask/skrubb

 
Ni ska få mitt bästa tips här! Detta är en underbar grej som jag tyvärr gör för sällan. Men när man känner sig smutsig, finnig, blemmig och fet i hyn så gör denna kur under :) 
 
Ta en klick ricinolja i handen. Och så en klick rapsolja/solrosolja/mandelolja. Blanda de två oljorna i handflatan och börja sedan massera in detta i ansiktet. Massera med runda rörelser och mest där din hy är som sämst. Ta tid på dig och ligg gärna ner och slappna av. 
Ricinoljan är rengörande och drar upp smuts ur porerna och de masserande rörelserna slipar bort döda hudceller och liknande. Massera i minst 10 minuter och tvätta sedan bort. Honung eller bikarbonat är bra för att få bort oljan. Ricinoljan är väldigt fet och trög och kan vara svår att tvätta bort, men om allt inte försvinner med tvätten så går den in i huden efter en stund. 
 
Om man vill göra denna rengöring grundligare så kan man ånga ansiktet innan för att öppna upp porerna. Jag brukar göra detta efter en varm dusch till exempel. Då kommer oljan lättar åt djupt in i huden för att rengöra. 
 
Man känner sig om en ny människa efteråt! :) 
 
 
Jag använder Ricinolja från Crearome men det går också att köpa på apoteket. 
För mig funderar rapsolja bäst att göra denna rengöring med, men andra tycker att 
solrosolja eller mandelolja fungerar bäst. Man får prova sig fram :) 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0