Tee tree-olja

Ett tips: tea tree-olja! Denna olja är bra mot mycket, den är mycket antiseptisk och kan användas på finnar, sår, insektsbett, klåda, mot torr och känslig hy mm. Själv använder jag den och baddar på småsår i ansiktet och den är mycket effektiv! Tea tree finns oftast bara att köpa i liten glasflaska, utspädd. Oljan är nämligen väldigt stark och är inte nyttig i för stora mängder. Den är tex förbjuden i norge. Men att badda på bett och sår med en tops går utmärkt :) Kan också användas i lypsyl, schampo och annat man gör själv.

Barravkok!

Jag är jättenöjd med barravkoket! Baddar med det i ansiktet en eller två gånger om dagen och det funkar mycket bra! Min hy är typ alltid rödflammig och blemmig men med barravkoket så mattas det av. Det är ju både svalkan de, lite porsammandragande och antiseptisk. Har provat det i håret också men det gav ingen vidare effekt. Såhär gjorde jag: gick ut och plockade mindre kvistar från unga granar. Inbillade mig att de innehåller mer bra grejer som vitaminer och sånt. Jag klippte den i mindre bitar och la i en panna. Hällde i vatten så att det precis täckte kvistarna och ställde på en platta. Det ska inte koka, för då försvinner de bra innehållet i barren. Men jag värmde det och lät det sedan stå över natten. Silade och hällde upp i flaskor. Jag behöll en liten flaska framme och frös in resten. Det blir nämligen snabbt dåligt. Prova! Enkelt och bra naturligt skönhetsmedel.

Barravkok?

Någon som har koll och vet om det är för sent för att göra barravkok? Jag är så sugen på att testa detta och frysa in! Men jag undrar om det är för sent på året eller om det funkar lika bra såhär på hösten? Barravkok är bland annat antiseptiskt och därmed bra på finnig och oren hy samt mot mjäll.

Ansiktsmask mot oren hy och finnar

Jag jobbar en hel del natt nu för tiden, vilket har medfört att jag första dagen efter att ha börjat en period med nätter samt första lediga dagen efter ett sådant pass blir invaderad med små otrevliga finnar.
Därför har jag börjat med en ansiktsmask som ska vara bra mot sådan oren och finnig hy. Får återkomma senare med hur det funkar, kan i alla fall säga att man känner sig mycket ren efteråt :)

Ansiktsmasken innehåller:

1 msk honung
2 tsk salt

Blanda och massera in i ansiktet, låt sitta en stund och skölj av med ljummet vatten. När du sköljer av det kan du massera lite så att saltet peelar hyn. Avsluta med att badda ansiktet med iskallt vatten för att stänga porerna.


RSS 2.0